15.07.2020 13:18

GENEL BAŞKANIMIZDAN 'HAİN DARBENİN' YILDÖNÜMÜNDE ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

15 Temmuz hain darbe girişiminin 4. yılı nedeniyle açıklamalarda bulunan Büyük Birlik partimizin Genel Başkanı Mustafa Destici, "Şehit Muhsin Yazıcıoğlu'nun 'Namlusunu milletine çevirmiş tanka selam durmam' ilkesini bir darb-ı mesel gibi toplumsal hafızamıza kazıdık" dedi.

"Bu darbe girişimini gerçekleştiren FETÖ mensuplarının ve onların arkasındaki güçleri lanetliyorum. Bunları kınamayıp hala darbe girişimini normalmiş gibi göstermeye çalışanları da milletimize havale ediyorum" diye konuşan Genel Başkanımız Destici, şunları kaydetti:

"15 Temmuz darbe girişimi bizim kanaatimizce ABD CENTCOM'un yumuşak gücü olan FETÖ'nün askeriye içerisindeki sinsi ve hain kadroları eliyle devreye sokulmuştur. Bu alçak darbe girişimine sadece ABD CENTCOM destek vermedi. Binlerce yıldır devletiyle, milletiyle, askeri ve idari varlığıyla Müslüman Türkün Anadolu'daki varlığına tahammül edemeyen tüm emperyalist küresel güçler ve onların uşakları o gece darbenin ve darbecilerin arkasındaydı. Yani bu hain kalkışma, bu coğrafyadaki varlığımıza karşı girişilen en tehlikeli ve kanlı girişimdir. Türkiye için en uzun diyebileceğimiz, ilk 12 saatinde bu darbeye kalkışanlara karşı tatlı canını feda etmekten çekinmeyen 251 asker, polis, sivil vatandaşımız şehit oldu. 2 bin 196 vatandaşımız ise yaralanarak gazilik mertebesine yükseldi.
Bu acı bilanço hainlerin emellerine erişmesine engel oldu. Çünkü darbeciler, iplerini ellerinde tutan şer güçlerin amaçları doğrultusunda Türkiye kamu kudretinin muazzam hasar almasını ve Türk Silahlı Kuvvetlerimizin bölgede denklem dışı kalmasını amaçlamışlardır. Bu kirli amaçlarını da seçilmiş meşru bir hükümeti gayr-i meşru ve alçakça bir darbeyle ülke yönetiminden uzaklaştırarak gerçekleştirmeyi hedeflemişlerdir. Ama Elhamdülillah aziz milletimiz ve Rabbim buna müsaade etmemiştir. Türkiye Cumhuriyeti, hükümeti, gazi Meclisi, siyasi partileri, ordusu içindeki vatanseverler, Emniyet Teşkilatı ve necip milletiyle birlikte büyük güçlerin içimizdeki hainleri kullanarak kurmaya çalıştıkları tuzak ve pusuyu 15 Temmuz özelinde pusu kuranların pusularını başlarına yıkarak savmasını bilmiştir."
15 Temmuz gecesi ülkece Suriye olmanın eşiğinden dönüldüğünü belirten Genel Başkanımız Destici, "Şehit Muhsin Yazıcıoğlu'nun 'Namlusunu milletine çevirmiş tanka selam durmam' ilkesini bir darb-ı mesel gibi toplumsal hafızamıza kazıyan ve en zor zamanlarda rüştünü ispat etmiş olan Büyük Birlik Partisi olarak bizim kanaatimiz şudur; burada bir parantez açarsak BBP olarak 15 Temmuz gecesi darbeyi ilk duyduğumuz andan itibaren arkadaşlarımız ile haberleştik ve parti genel merkezinde buluşarak darbeye karşı çok açık ve net duruşumuzu ortaya koyduk. Ajanslar takip edildiğinde görülecektir ki darbeye karşı ilk açıklama yapanların başında BBP gelecektir. Aynı şekilde sosyal medya hesapları da incelendiğinde yine darbeye karşı ilk paylaşım BBP'den yapıldı. Çünkü bizler darbe kimden gelirse gelsin ve kime karşı yapılırsa yapılsın karşı durduğumuzu ve duracağımızı her fırsatta dile getirdik
" şeklinde konuştu.

Genel Başkanımız Mustafa Destici, "Gün gelir ortada ne Ermenistan ne de soykırım ve saldırganlık yapacak askeri de kalmaz" dedi.

Genel Başkanımız Destici, "Gün gelir ortada ne Ermenistan ne de soykırım ve saldırganlık yapacak askeri de kalmaz" dedi.
Ermenistan ordusunun Azerbaycan ordusuna yaptığı kalleş saldırı ile ilgili de konuşan Genel Başkanımız Destici, "Soykırımcı ve işgalci Ermenistan'ın Tovuz bölgesinde soydaş, dost ve kardeş Azerbaycan'ın toprak bütünlüğüne, milli ordusuna yönelik yaptığı saldırıları şiddetle kınıyoruz. Bu kalleş saldırılar sonucu şehit olan askerlerimize Allah'tan rahmet diliyorum.
Ruhları şad Mekanları Cennet olsun.

Başta kederli aileleri olmak üzere Azerbaycan milli ordusuna ve kardeş Azerbaycan halkına başsağlığı ve sabır diliyorum. Yaralı gazilerimize de Allah'tan acil şifalar niyaz ediyorum" ifadelerini kullandı.

"Biliyoruz ki Azerbaycan Milli Ordusu kahpece ve uluslararası hukuk hiçe sayılarak yapılan bu saldırılara anında karşılık vermiş ve Ermeni ordusundan onlarca asker tesirsiz hale getirmiştir" diyen Destici, "Güçlü bir şekilde saldırılara karşılık verilmeye devam edilmektedir. Anlaşılan odur ki; cürmünün farkında olmayarak bazı Emperyalist güçlere güvenip bu saldırıları gerçekleştiren Ermenistan'ın amacı Dağlık Karabağ'daki soykırım ve işgallerini unutturarak ve yeni problemli alanlar oluşturarak dikkati dağıtmaya çalışmaktadır. Ama birilerine güvenerek saldırganlığını sürdürür, boyundan büyük işleri sırtını Emperyalistlere dayayarak yaparım anlayışı ile devam ederse gün gelir ortada ne Ermenistan ne de soykırım ve saldırganlık yapacak askeri de kalmaz" açıklamasında bulundu.

Büyük Birlik partimizin Genel Başkanı Destici, "Ermenistan'a tavsiyemiz aklını başına devşirip işgal ettiği bölgelerden çekilerek başta Azerbaycan olmak üzere tüm komşularına karşı çirkin asılsız ithamlardan ve saldırganlıktan vazgeçmesidir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve necip Türk Milleti her hal ve şartta tüm gücüyle soydaş, kardeş ve dost ve can Azerbaycan'ın yanındadır ve yanında olmaya devam edecektir" ifadelerini kaydetti.

E-BÜLTENE ABONE OLUN

PARTİMİZLE ALAKALI YENİLİKLERDEN İLK SİZ HABERDAR OLUN